Държавният департамент разкри подробности за това как САЩ са предупредили Русия за възможна терористична атака

Description

Държавният департамент разкри подробности за това как САЩ са предупредили Русия за възможна терористична атака

Държавният департамент разкри подробности за това как САЩ са предупредили Русия за възможна терористична атака. В началото на март Съединените щати предоставиха на руската страна подробна информация за потенциална терористична атака на многолюдно място край Москва, базирана на данни от разузнаването и наблюдението на групировката ИДИЛ.

Собственият кореспондент на Укринформ съобщава, че говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър каза това в понеделник по време на брифинг за пресата във Вашингтон.

„Ние предупредихме руското правителство в началото на март за планирана терористична атака в Москва, която потенциално беше насочена конкретно срещу събирания на хора, включително концерти“, каза представител на Държавния департамент на САЩ.

Той отбеляза, че американската страна е отправила частно предупреждение към руснаците, което се основава на данни от разузнаване и наблюдение – в рамките на задължението да предупреждава всички – съюзници или противници – за заплахата от терористични атаки. Освен това той не уточни кои канали са използвани за това.

Освен това представителят на Държавния департамент отбеляза, че на 7 март САЩ са отправили предупреждение към своите граждани за възможна подготовка на терористична атака в Москва.

Милър също припомни, че преди няколко месеца Съединените щати по подобен начин са предупредили иранското правителство за потенциална терористична атака от ISIS, която също се случи по-късно на иранска земя.

Белият дом в понеделник категорично отрече всякакво участие на Украйна  в терористичната атака в предградията на Москва миналата седмица.

Източник – Укринформ/Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар