Пореден брутален побой в центъра на София, този път край НДК

Description

Пореден брутален побой в центъра на София, този път край НДК

Пореден брутален побой в центъра на София напълни района около НДК с полицаи. По първоначална информация са се сбили група младежи. Те са нападнали свой връстник.

„5-6 момчета с медицински маски на лицата и суичъри набиха друго момче. Защо го нападнаха, не разбрах, но добре го натупаха и избягаха“, разказа потресен свидетел.

В момента полицаите издирват нападателите.

Причините за мелето, както и дали биячите и жертвата се познават към момента са неизвестни

Това се случва само няколко седмици след скандалния бой на бул. „Витоша“.

Вече има задържани и за двата случая, на които всички станахме свидетели чрез заснети и разпространени клипове в социалните мрежи, съобщи тогава министър Калин Стоянов и продължи:

Установено е по безспорен начин, че не става въпрос за напрежение на расова основа.
Задържани са двама чужденци – 24 г. от Египет и 20 г. от Сирия за нападението над двете непълнолетни момчета и момиче на бул. „Витоша“ на 6-и срещу 7-и март.

Те се познават и конфликтът е от личен характер

При втория случай във връзка с нападнатите момчета-студенти от Великобритания, е задържан 16 годишен български гражданин известен на полицията за кражби и грабежи.

Още през вчерашния ден с мое разпореждане бяха предприети допълнителни мерки за гарантиране на реда в София. По време на специализирана полицейска операция в столицата бяха задържани близо 100 души, които бяха проверени и профилактирани.

По категоричен начин заявявам, че засиленото полицейско присъствие от екипи на СДВР и Жандармерията е с цел недопускане на нови прояви на насилие, както срещу български граждани, така и срещу чужди – независимо дали са със статут на бежанци или туристи.

Източник: Блиц

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар