Ако хапнете това час преди лягане, ще спите като бебе!

Description

Ако хапнете това час преди лягане, ще спите като бебе!

Според експерти от Bed Kingdom яденето на черен шоколад един час преди лягане може да ви помогне да спите по-добре.

„Умереното ядене на черен шоколад поне един час преди лягане може да доведе до по-продуктивен сън“, казват експертите пред The Express.

Черният шоколад не само е пълен с „перфектните хранителни вещества“, но и насърчава производството на серотонин – хормонът на щастието, който може да накара хората да се чувстват и по-спокойни.

Серотонинът е химикал, който е свързан с чувството за спокойствие и уравновесеност.

Експертите казват също, че яденето на банани, бадеми или ядки като орехи и или фъстъчено масло преди лягане също може да улесни заспиването.

Ядки като орехи, кашу и бадеми могат да помогнат за поддържането на здравословен цикъл на сън, тъй като увеличават сместа от мелатонин, магнезий и цинк.

„Консумацията на фъстъчено масло като част от здравословна закуска късно вечер може да подобри качеството на съня ви, както и да стабилизира нивата на кръвната захар и да подпомогне растежа на мускулите“, обясняват експертите от Bed Kingdom.

Фъстъченото масло съдържа и триптофан, който е аминокиселина, използвана от организма за производството на мелатонин – хормон, който съобщава на тялото, че е готово за сън – плюс серотонин.

Според Healthline бананите са полезни за съня, защото имат магнезий, който помага за балансиране на вътрешния часовник на тялото и увеличава производството на мелатонин.

Пуканките също съдържат триптофан и могат да накарат хората да произвеждат серотонин преди лягане.

Пуканките са храна, която е богата на въглехидрати, а създаването им на добрия химикал серотонин в организма е важно за добрия сън.

И накрая, сиренето може да помогне на хората да се чувстват сити, така че да не се събуждат гладни посред нощ.

То е пълно с протеини, които ще ви помогнат да заситите глада си през нощта. Освен това сиренето е лесно смилаемо, така че няма да предизвика проблеми с храносмилането през нощта, като същевременно съдържа триптофан, който отново ще ви помогне да постигнете по-добро качество на съня.

 

Източник – The Express/Превод: SafeNews

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар