Григор Димитров премаза петият в света Александър Зверев и отива на финал!

Description

Григор Димитров премаза петият в света Александър Зверев и отива на финал!

Григор Димитров премаза петият в света Александър Зверев и отива на финал!

Най-добрият български тенисист за всички времена Григор Димитров се класира за финала на турнира в Маями. Те са част от сериите „Мастърс 1000“.

12-ият в света победи световния номер 5 Александър Зверев в брутална трисетова битка, продължила цели два часа и 40 минути! 32-годишният хасковлия надделя след 6:4, 6:7(4), 6:4.

Гришо и Зверев спретнаха изключително качествен мач, изпълнен с магични изпълнения – най-вече от българина (вижте всяко едно от тях във видеата при описанието на мача). Григор завърши с 18 аса срещу 14 за съперника, като допусна и две двойни грешки (срещу една за опонента).

В спор за трофея в Маями Григор ще се премери със световния номер 3 Яник Синер. Италианецът стана първият финалист, след като в мача преди Димитров сломи Даниил Медведев с 2:0 сета.

Германецът имаше по-добър процент вкаран първи сервис – 75 срещу 68% за Григор (и двамата спечелиха точно 78% от точките, разиграни при първите им сервиси). Разликата дойде при вторите сервиси, където Димитров взе 65% от точките там, а съперникът – по-малко от половината (43%_.

Освен това първата ни ракета показа перфектна успеваемост при точките за пробив – две от две. В същото време опонентът му стигна до два шанса за пробив, но не се възползва от нито един от тях. Уинърите бяха почти двойно повече за Григор – 45 срещу 24. Непредизвиканите грешки – 10 на 8 за него.

В първия сет Гришо успя да измъкне успеа с пробив в десетия гейм, въпреки че изостана с 30:0 в него. Във втората част нямаше нито една точка за пробив, но за сметка на това паднаха цели седем минипробива в тайбрека, който бе за Зверев. В третия сет Гришо спаси точка за пробив в четвъртия гейм, а в същото време се възползва от своя шанс в седмия, когато поведе с 15:40 и грабна още първата точка за пробив след атлетичен смач от легнало положение.

От 21 часа, ще се изиграе първият полуфинал, в който своето съперничество подновяват финалистите от Australian Open Яник Синер и Даниил Медведев. Григор отново ще открива вечерната програма, като двамата ще излязат на корта в 1 часа след полунощ.

sportlive.bg

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар