Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Демонстративно Мария Габриел не се появи на заседанието на МС

Д емонстративно Мария Габриел не се появи на заседанието на Министерския съвет. Тя изобщо не влезе с колегите си от кабинета и н...

Демонстративно Мария Габриел не се появи на заседанието на Министерския съвет. Тя изобщо не влезе с колегите си от кабинета и не зае мястото си до Николай Денков.

След като вчера Габриел представи кабинета си на Румен Радев, от ПП обявиха, че той не е съгласуван с тях. По време на извънреден брифинг Асен Василев си позволи да нарече Габриел „най-новото и най-красиво лице на мафията в България“. А тази сутрин тя настоя да получи извинение.

От своя страна Денков призова министрите да не се „поддават на емоциите“

„В управлението на една държава значение имат само решенията, които се взимат от Министерския съвет, Народното събрание и другите институции. Затова трябва да се абстрахираме от всякакви емоции и да продължим да си вършим работата. Днес имаме да обсъдим 43 точки. Продължаваме да работим, както досега, докато бъде избрано ново правителство“, допълни той.

Сутринта Борисов също поиска извинение

„Прекарали сме хиляди часове заедно. Не мога да си позволя епитет и да ги зачеркна. Как на Василев му се отрони това от устата? Дори когато ме нямаше, стоеше в кабинета ми да правим бюджета. По време на всички тези преговори знаехме, че тези хора искат да са министри. Снощи се оказа, че вече не искат. Много трудно е да накарам партията да се върне назад. Преговорният екип беше направен, за да се случат нещата. Не за да ги бламират. Правителството, което сме разписали, подаде оставка, без да ни пита докато бяхме на конгрес в Букурещ. Вчера отстъпихме от понеделник. Не вкарваме и точка за гласуване на мандата, ето ви 7 дни. Кое ги накара вчера да покажат истинското си лице? Каква равнопоставеност има. Ако зад тях застанаха 11 министри от 19?“, заяви той

Източник: БГНЕС

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!