След изборите в Борован, „Баче Цено“ още не знае какво е станало

Description

След изборите в Борован, „Баче Цено“ още не знае какво е станало

След изборите в Борован, „Баче Цено“ още не знае какво е станало. Врачанското село Малорад отново ще проведе местни избори. Последните бяха запомнени с видеозапис с подправяне на бюлетини в полза на трима души – „баче Цено, Боби и Мартин“.

Преди дни Върховният административен съд касира вота за общински съветници в цялата община Борован и така я изправи пред редица административни и финансови неволи. Двама от комисията са с повдигнати обвинения.

Заради записа село Малорад се прочу два пъти – веднъж в края на октомври, при броенето на бюлетините за съветници в станалата печално известна пета секция.

Сега и съдът постанови, че така не може, и спря не само баче Цено, Боби и Мартин, но всички новоизбрани в местния парламент да определят съдбите на община Борован.
Местните хора са ядосани. Някои казват, че ако се налага ще гласуват отново, други не искат.

Трети се питат защо само двама от скандалната комисия – председателката и този, който предлага да се помогне на кандидатите от селото, са с обвинения.

Цено Цоловски, станал известен от записа като „баче Цено“, продължава да смята, че не е станало кой знае какво.

„Никакви коментари относно решението. За мен тези три-четири бюлетини, които се виждат на видеозаписа, че са манипулирани, не оказват влияние за промяна на вота“, каза Цоловски.

Кметът на селото Иван Иванов е доволен, че ще има ревизия на вота.

Според него обаче всички замесени трябва да бъдат отстранени от следващи избори.

„Тези хора, които си пишеха бюлетините, ако не се вземе отношение към това нещо, те ще бъдат пак в секцията – как ще иде тоя народ да гласува, цяла България видя как се драскаха бюлетините“, казва той.

От прокуратурата посочват, че на този етап от разследването е установено, че вечерта на 29 октомври в с. Малорад, област Враца, М. Й., в качеството си на председател на секционна избирателна комисия  и Ц. Ц., в качеството си на член на СИК, са преправили резултати от изборите за кметове и общински съветници.
Обвиняемите умишлено са поставяли знаци за различни кандидати от селото в празните места в бюлетини, определени за преференции, в които не е бил направен избор на преференция за общински съветници, след което са положили подписи в съставения протокол с преправените от тях изборни резултати.

 

Източник: bTV

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар