NBC: Най-малко шестима души са загинали в резултат на срутването на моста в Балтимор

Description

NBC: Най-малко шестима души са загинали в резултат на срутването на моста в Балтимор

Най-малко шестима души са загинали в резултат на срутването на моста в Балтимор в източните щати. NBC News съобщи това с позоваване на Джефри Прицкер, изпълнителен вицепрезидент на Brawner Builders.

Мостът Франсис Скот Кий (съкратено Кей Бридж) в Балтимор се срути във вторник в 01:19 местно време (08:19 московско време), след като контейнеровозът „Дали“, който плаваше под флага на Сингапур, се разби в него. Кадри от срутването на моста се разпространяват в социалните мрежи. От тях се вижда, че след удара участъците са започнали да се рушат, а няколко коли върху тях са паднали във водата заедно с металната конструкция. Губернаторът на Мериленд Уес Мур обяви извънредно положение в региона.

Припомняме, че мост се срути в Балтимор, САЩ, след като кораб се блъсна в него.

Инцидентът стана в град Балтимор, щата Мериленд, в 1.30 часа местно време през нощта. Близо 20 души са паднали във водата. Най-малко шестима души са загинали.

Огромен контейнеровоз се е блъснал в една от колоните на моста Франсис Скот Кий над река Патапско.

Във водите на реката са паднали 7 души и няколко автомобила.

Причината е загуба на управление на плавателния съд. Това е най-сериозният инцидент с мост в Съединените щати след 2007 година, когато мост в Минеаполис падна във водите на река Мисисипи, тогава загинаха 13 души.

Рухването на моста в 01:50 ч. през нощта местно време е заснето от камери. Това става буквално за секунди, след като 300-метровият контейнеровоз „Дали“, плаващ под Сингапурски флаг, се удря в един от носещите пилони на конструкцията. Тя се усуква и пада във водите на река Патапско. Светлините на кораба изгасват мигновено. На борда лумва пожар, който е потушен. Всички от екипажа, включително двамата лоцмани, са невредими. Преди сблъсъка екипажът на кораба предупреждава, че плавателният съд е изгубил тяга и е извън контрол.

Източник – NBC/Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар