Reuters: Русия нареди на своите компании да намалят производството на петрол

Description

Reuters: Русия нареди на своите компании да намалят производството на петрол

Русия нареди на своите компании да намалят производството на петрол с 9 милиона барела на ден през второто тримесечие до края на юни, в съответствие с ангажиментите на ОПЕК+.

Руското правителство е поставило конкретни цели за намаляване на производството за всяка компания. Според Reuters съкращенията на производството ще допринесат за сезонен пик на поддръжката на рафинериите, повечето от които вече са намалили производството на гориво поради прекъсвания и атаки.

Руският вицепремиер Александър Новак съобщи, че руското производство на петрол е 9,5 милиона барела на ден.

Прогнозите на Ройтерс показват, че руското производство на петрол през април, май и юни ще спадне съответно с около 3,6%, 4,1% и 4,9% спрямо март.

Според Новак Русия планира допълнително да намали производството с 350 000 барела на ден през април, а износът ще бъде намален със 121 000 барела на ден спрямо март. През май се планира намаляване на производството с 400 000 барела на ден, а износът – с още 71 000 барела на ден.

Припомняме, според материала на Ройтерс Путин може да преразгледа решението си за войната, ако Западът успее да намали приходите на Русия от петрол. Дори ако приходите от въглеводороди останат на предишното ниво, руското правителство ще трябва да окаже натиск върху своите граждани.

Освен това Южна Корея проучва произхода на петрола, който може да е влязъл в страната от Руската федерация. И така, властите в страната разследват дали петролът от Русия може да бъде ребрандиран и предлаган на купувачи като доставки от други страни.

Източник – Reuters/Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар