Делян Добрев: Асен Василев е източил 5.4 млрд. от българската енергетика

Description

Делян Добрев: Асен Василев е източил 5.4 млрд. от българската енергетика

Делян Добрев: Асен Василев е източил 5.4 млрд. от българската енергетика.

„Очевидно „Промяната“ са се съгласили да освободим цената на тока и хората да си купуват ток на пазарна цена. Изнасилиха НС да приеме либерализация на пазара на ток. Твърдяха, че приемем ли го веднага, ще получим транша (по плана за възстановяване-б.р.). Това беше октомври миналата година“.

„Парите още ги няма. Причината е в нещо друго. Сега се оправдаваме с някакви закони и решения, които не били минали. Имат 60 души парламентарна група. Защо не ги предлагат?“, запита изнасиленият председател на енергийната комисия впарламента и заяви, че „Асен Василев е източил 5.4 млрд. от енергетиката“. С дивиденти и с плащания от Фонда за енергийна сигурност към бюджета и към различни министерства“.

Те теглят кредити, за да плащат социални разходи, допълни Делян Добрев:

„Това напомпва инфлацията. Не влизаме в еврозоната заради „Промяната“

Калин Стоянов се доказа като успешен вътрешен министър, твърди Делян Добрев. По отношение на оставката на главния секретар Живко Коцев и последвалото ѝ оттегляне, той смята, че за това трябва да бъде питан Николай Денков.

„Защото те са го накарали. Не мога да разбера защо защитават така яростно шефката на Агенция „Митници“, за която съдът прецени, че има достатъчно доказателства да остане, поне на този етап, в затвора. Те стоят твърдо зад нея, както и зад въпросния главен секретар, който е сниман със скъпи часовници и по бански заедно с контрабандистите, защото ги е страх, че те ще започнат да сочат нагоре. Ще започнат да казват, че висшето управление на държавата – в лицето на финансовия министър, може би и на премиера, са имали съпричастност към това, което се  е случило. В медиите излезе информация, че са хванати хиляди мастърбоксове с цигари. Локации, които са пращани с есемеси между контрабандистите и цялата тази групичка, която е участвала.
Единственото обяснение е, че те имат съпричастност и затова сега ги защитават“,
 заяви Делян Добрев.

„Запомних „Промяната“ с борбата им за руски петрол през последната година и отказ да махнем дерогацията. Ако се наложи в следващия парламент да се гласува кабинет между ГЕРБ и ПП, аз отново ще гласувам против“, каза Добрев.

Източник: БНР

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар