Диона наистина е пила нурофен, но това няма да я спаси от съда

Description

Диона наистина е пила нурофен, но това няма да я спаси от съда

Диона наистина е пила нурофен, но това няма да я спаси от съда. Тя ще се изправи пред закона 3 месеца, след като я хванаха да шофира надрусана.

„Денислава Сашова е обвинена за шофиране на луксозен автомобил след употреба на кокаин. В кръвта ѝ няма следи от марихуана, но в други биологични образци има следи от коноп“, заяви говорителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев.

Резултатите от химико-токсикологичната експертиза показали, че Д.С. е шофирала след употреба на кокаин

По думите на Николаев в кръвта на Диона няма коноп, но има следи в друг биологичен материал, което е обстоятелство, утежняващо наказателната отговорност. И потвърди – тя наистина е пила температуропонижаващи лекарства. Но това няма да я спаси.

„С разрешение на наблюдаващия прокурор мога да кажа, че в действителност в кръвта на Диона се наблюдават следи от температуропонижаващи лекарства. Витае някакъв градски фолклор, че когато кажеш, че си употребявал някакви подобни лекарства- прокуратурата няма да те подведе под отговорност. Но химичните анализи са точни“, обяснява експертът.

Той коментира и случая с попфолк певицата Дебора, която беше заловена да шофира пияна с 2,9 промила алкохол в кръвта

„Материалите по това досъдебно производство не са докладвани в СРП. Затова не мога да коментирам нищо преди а видя доказателствата. Това, което в подобни случаи грози извършителя, е наказание между 1 и 3 години лишаване от свобода, глоба и отнемане на превозното средство“, подчерта Николаев.

SafeNews припомня, че певицата е обвинена за това, че на 24.01.2024 г. около 04,00 часа е шофирала лек автомобил, марка „Порше“ по ул. „Даскал Стоян Попандреев“ в гр. София, когато е спряна за полицейска проверка.

Полицаите й направили Drug Test 5000. Той отчел положителен резултат. След това Д.С. е придружена до болница, където дала проби за изследвания.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Предстои делото срещу Д.С. да продължи в Софийски районен съд.

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар