Page Nav

HIDE

Breaking News:

latest

Неща в дома ви, които е по-добре да изхвърлите

И ма неща в дома ни, с които е по-добре да се разделим. Дори след основно почистване, домът ни не винаги изглежда подреден и пон...

Има неща в дома ни, с които е по-добре да се разделим. Дори след основно почистване, домът ни не винаги изглежда подреден и понякога хаосът в него ни побърква. Това се дължи на купчина ненужни вещи, които често много от нас се колебаят да изхвърлят заради сантиментална стойност или мисли като: „все някога ще ми потрябва пак“.

Ето вещите в дома ви, които е по-добре да продадете или дарите на някой нуждаещ се:

Кухненски уреди

Болка на много домакини са старите сокоизстисквачки, гофретници, сандвичници и други уреди, използвани най-много веднъж след покупката. Те заемат много място в шкафовете ви и ви карат да се чувствате виновни, че сте прахосали пари. Ако е в изправност, е по-добре да го дадете на благотворителна организация, старчески дом или сиропиталище.

Уреди за домашни упражнения

Мнозина са се хванали на този номер – „защо да плащам повече за карта за фитнес, ако мога да инсталирам оборудване за упражнения у дома?“ Но в действителност бягащата пътека с десет скорости става поставка за кашони или закачалка за дрехи.

Дрехи

Ако имате хубави дрехи вкъщи, които просто не искате да носите, раздайте ги на други. Например ги дарете за благотворителност или на църква. Най-добре ги преподреждайте всеки сезон.

Стари кърпи и спално бельо

Хавлиите и спалното бельо се износват бързо, така че не ги трупайте в дома си. Единият вариант е да дадете старите си комплекти на приюти. Те винаги се нуждаят от кърпи и други текстилни изделия, за да се грижат за животните.

Прибори за еднократна употреба

Домашни партита, кетъринг, барбекюта допринасят за огромно количество пластмасови прибори. И ако просто ги трупате в шкафа си, то за други те могат да бъдат незаменими. Например те винаги са на привършване в столовите за нуждаещите се.

Лекарства

Ще се изненадате колко много лекарства с изтекъл срок на годност имате в дома си. Това е много опасно – такива лекарства могат да причинят отравяне. Също така в кутиите за лекарства има много празни блистери.

Найлонови торбички

„Чанта с чанти“ е класически начин да съхранявате чанти след пазаруване „за всеки случай“. Този случай така и не се случва. Изхвърлете ненужните торбички или ги занесете в център за рециклиране.

Играчки

Детската стая на вашето дете може да „се пука“ от играчки, с които то вече не се забавлява. Ако не са скъпи за детето, дайте играчките на децата на приятели, продайте ги онлайн, рециклирайте ги или ги дарете на сиропиталище или детска градина.

Хартия

Ненужни касови бележки, стари детски рисунки, документи, които вече не са валидни – всичко това се натрупва из цялата къща, създавайки постоянен безпорядък. Вземете специална кутия за документи и веднъж месечно ги сортирайте на необходими и ненужни.

 

Източник – Actualno.com

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за клиповете които правя. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!