„Ислямска държава“ заплашва да извършат терористични атаки по време на четвъртфиналите на Шампионската лига

Description

„Ислямска държава“ заплашва да извършат терористични атаки по време на четвъртфиналите на Шампионската лига

Ислямска държава заплашва да извърши терористични атаки по време на футболни мачове от четвъртфиналите на Шампионската лига. Това съобщават испанските вестници Marca и Onda Cero.

Според съобщения в медиите медийният център Ал-Азаим, който принадлежи на терористичната групировка, е разлепил плакат със заплахи. Той изброява четири стадиона и казва „убийте ги всички“. Мадрид вече е информиран за възможна терористична атака. Посочва се, че и двата мача, които се провеждат в Испания, са планирани да се проведат по график.

Четвъртфиналните мачове ще се играят във вторник и сряда на английския стадион Емирейтс, Парк де Пренс в Париж, испанската Метрополитън Арена (Civitas Metropolitano) и Сантяго Бернабеу. Двубоят между Арсенал и Байерн ще се играе във вторник в Лондон.

Ислямска държава заплашва да извърши терористични атаки по време на футболни мачове от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Реал Мадрид също ще играе срещу Манчестър Сити. В сряда, 10 април, Атлетико Мадрид ще играе с Борусия Дортмунд, а Барселона ще се изправи срещу ПСЖ.

Трябва да припомним, че финалният мач между Реал Мадрид и Ювентус в Кардиф се игра при затворен покрив на Милениум Стейдиъм в уелския град. По този повод имаше съображения за сигурност, поради които УЕФА реши да изолира стадиона поради възможността от появата на дронове, които биха застрашили публиката на мача, пише  Marca.

Повече подробности ще станат известни днес, но предстои да видим дали ще бъдат въведени нови мерки. Интересното е, че само медиите в Испания обърнаха внимание на проблемите със сигурността преди четвъртфиналите, докато в Англия и Германия нямаше реакция.

Припомняме, че Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд, както и ПСЖ и Барселона се срещат утре.

Източник – Marca и Onda Cero /Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар