Руска бомбена атака уби трима, рани 52 в Харков

Description

Руска бомбена атака уби трима, рани 52 в Харков

Руска бомбена атака уби трима, рани 52 в Харков. Руски управляеми бомби разбиха жилищна сграда във втория по големина град в Украйна, убивайки трима души, ранявайки 52. Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за допълнителна помощ за справяне с нарастващата заплаха от подобни оръжия.

Снимки, публикувани онлайн, показват части от пететажната жилищна сграда в руини, с изпочупени прозорци, счупени балкони и отломки, разпръснати около кратер на земята.

Прокуратурата в източната област на Харков в Украйна определя броя на жертвите на трима убити и 52 ранени при атаката в средата на следобед, включително три ранени деца. Областният управител Олег Синегубов каза, че четирима от ранените са в тежко състояние.

Във видеообръщение Зеленски каза, че руските сили са използвали повече от 2400 управляеми бомби срещу украински цели само през юни, като около 700 са били насочени към Харков.
Той каза, че след като Конгресът на САЩ даде забавено одобрение на голям пакет от помощи през април, попълнените оръжейни доставки на Украйна са намалили опустошението и честотата на ракетните атаки и същото трябва да се направи сега, за да се отблъснат тези бомби.

Украйна и САЩ подписаха 10-годишно двустранно споразумение за сигурност този месец, насочено към укрепване на отбраната на Украйна срещу Русия и доближаване на Украйна до членство в НАТО.

Източник: Ройтерс /Превод: SafeNews

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар